Kongsberg Fredslag inviterer til diskusjon om militært forbruk og våpenflyt

Militæret verden over får svimlende summer fra nasjonalbudsjetter og er en stor del av verdensøkonomien. Fra 14 april til 3 mai er det en kampanje som heter Global campaign on military spending også kalt GDMAS som du kan leser mer om her: http://demilitarize.org/ Norges- og Kongsberg Fredslag slenger oss med på kampanjen for å øke bevisstheten rundt dette temaet. 

Hvis vi brukte bare noen av disse pengene på humanitær hjelp, konfliktløsning og stabilisering hvordan ville verden sett ut da?

Norges Fredslag legger frem rapporten: Militært forbruk og globalt våpenforbruk 2018. Det vil bli snakket om generelle trender i militæret og det globale våpenforbruket + våpenflyten i verden. Tallene er hentet fra SIPRI – Arms Industry Database.

Les mer om "Global Campaign on Military Spending (GCOMS)" her: http://demilitarize.org/wp-content/uploads/2018/02...

Les også:

Vil du bli en del av den internasjonale kampanjen for å stoppe drapsroboter?

Vil du bli en del av den internasjonale kampanjen for å stoppe drapsroboter?

Norges Fredslag er en del av den internasjonale kampanjen for å stoppe drapsroboter. Kampanjens hovedmål er etablere et internasjonalt preventivt forbud mot utvikling og bruk av autonome våpen uten meningsfull menneskelig kontroll. Da snakker vi om autonome våpen, som vil kunne identifisere og angripe levende mål, uten at menneske har noen meningsfull kontroll over denne beslutningen eller handlingen.