Fredslaget har fått ny daglig leder!

Vi har gleden av å presentere Fredslagets nye daglige leder, Fredrik Heldal. Fredslaget er svært fornøyde med at Fredrik har takket ja til stillingen, og har stor tro på at han har mye å tilføre organisasjonen og de rette egenskapene for å utvikle Fredslaget videre.

Fredslaget får en profesjonell ny daglig leder med mye erfaring fra internasjonalt arbeid og organisasjonsarbeid, i tillegg til erfaring fra en del mediearbeid. Fredrik er utdannet historiker ved Universitet i Bergen og jobbet en stund i TV2-Nyhetene, før han i 2009 forlot Norge til fordel for Argentina og en lokal menneskerettighetsorganisasjon. Her jobbet han mye med et prosjekt relatert til Statens Pensjonsfond Utland. Senere dro Fredrik til Nepal for å jobbe med menneskerettigheter, blant annet for internasjonale organisasjoner som Peace Brigades International og Impunity Watch. I tillegg har Fredrik jobbet som sivil våpenhvileobservatør på Filippinene, der han var en del av en internasjonal observatørstyrke med fokus på ikke-voldelig konflikthåndtering og "Early Warning Early Response". Han har også erfaring fra arbeid med ungdom og frivillighet gjennom UNDP i Egypt.

Fredrik

  

Fredrik er veldig glad for å få muligheten til å lede Fredslaget, og han ser fram til å være på plass for fullt etter påske. Vi ønsker han hjertelig velkommen til Fredslaget og gleder oss til samarbeidet!

Les også:

Anmeldelse: Fredsnasjonen Norge av Kristoffer Egeberg

Anmeldelse: Fredsnasjonen Norge av Kristoffer Egeberg

Styremedlem i Fredslaget Aslak Storaker anmelder boka Fredsnasjonen Norge av Kristoffer Egeberg, og skriver bl.a.: "Når det gjelder å være kritisk til politikernes virkelighetsbeskrivelse av krigføringen Norge driver med i utlandet, kan det finnes et interessefellesskap mellom soldatene og fredsbevegelsen".

08. 02. 2018Les
Fredslaget deltar på FNs våpenkonvensjonen CCW

Fredslaget deltar på FNs våpenkonvensjonen CCW

Convention on Conventional Weapons (CCW) Group of Governmental Experts on lethal autonomous weapons systems (LAWS) - FNs våpenkonvensjon om visse inhumane våpen er i gang i hovedkvarteret i Genève, og Fredslaget deltar ved styreleder Alexander Harang. Han er med å diskutere det tekniske rundt autonome våpen, og hvor grensen for meningsfull menneskelig kontroll skal gå.

Hør intervju direkte fra Genève i NRK Nyhetsettermiddag her: https://radio.nrk.no/serie/nyhetsettermiddag/NPUB5...

og i NRK Nyhetslunsj her: https://radio.nrk.no/serie/nyhetslunsj/NPUB4402261...