Fredslaget har fått ny daglig leder!

Vi har gleden av å presentere Fredslagets nye daglige leder, Fredrik Heldal. Fredslaget er svært fornøyde med at Fredrik har takket ja til stillingen, og har stor tro på at han har mye å tilføre organisasjonen og de rette egenskapene for å utvikle Fredslaget videre.

Fredslaget får en profesjonell ny daglig leder med mye erfaring fra internasjonalt arbeid og organisasjonsarbeid, i tillegg til erfaring fra en del mediearbeid. Fredrik er utdannet historiker ved Universitet i Bergen og jobbet en stund i TV2-Nyhetene, før han i 2009 forlot Norge til fordel for Argentina og en lokal menneskerettighetsorganisasjon. Her jobbet han mye med et prosjekt relatert til Statens Pensjonsfond Utland. Senere dro Fredrik til Nepal for å jobbe med menneskerettigheter, blant annet for internasjonale organisasjoner som Peace Brigades International og Impunity Watch. I tillegg har Fredrik jobbet som sivil våpenhvileobservatør på Filippinene, der han var en del av en internasjonal observatørstyrke med fokus på ikke-voldelig konflikthåndtering og "Early Warning Early Response". Han har også erfaring fra arbeid med ungdom og frivillighet gjennom UNDP i Egypt.

Fredrik

  

Fredrik er veldig glad for å få muligheten til å lede Fredslaget, og han ser fram til å være på plass for fullt etter påske. Vi ønsker han hjertelig velkommen til Fredslaget og gleder oss til samarbeidet!

Les også:

Opprop for gjeninnføring av utviklingsministerpost

Utfordringene verden står overfor må sees og løses i sammenheng. FNs bærekraftsmål har gitt oss en marsjordre og hele regjeringen har ansvar for å sikre en samstemt politikk for utvikling. 

Det er nødvendig med en utviklingspolitikk som ser ut over og tjener et større formål enn norske særinteresser. De undertegnede organisasjonene det er helt essensielt å gjeninnføre utviklingsministerposten, og støtter helhjertet opp om Venstres krav om dette.