Førpremiere på Fredshuset: "Drone"

I samarbeid med Norges Fredsråd og Changemaker arrangerer Norges Fredslag førpremiere av den norskproduserte dokumentarfilmen "Drone" på Fredshuset, fredag 27. februar.

Hva skjer med mennesker når krigsteknologien endrer seg? Dokumentarfilmen "Drone" gir USAs krigføring flere ansikter, fra skyggene under dronene i Pakistan til menneskene bak spakene i Nevada.

Regissør Tonje Hessen Schei vil etter filmen kontekstualisere og svare på spørsmål relatert til filmen. I direkte videooverføring fra Pakistan vil menneskerettighetsadvokat Shahzad Akbar fortelle om utfordringer knyttet til ofrene og deres rettigheter.

Filmvisningen er et samarbeid mellom Norges Fredslag, Norges Fredsråd og Changemaker.

Tid: Fredag 27. februar kl. 18:00.

Sted: Fredshuset, Møllergata 12, Oslo

Visningen er gratis og åpen for alle. Det er begrenset med plasser så man bør være ute i god tid før visningen starter.

Les også:

Opprop for gjeninnføring av utviklingsministerpost

Utfordringene verden står overfor må sees og løses i sammenheng. FNs bærekraftsmål har gitt oss en marsjordre og hele regjeringen har ansvar for å sikre en samstemt politikk for utvikling. 

Det er nødvendig med en utviklingspolitikk som ser ut over og tjener et større formål enn norske særinteresser. De undertegnede organisasjonene det er helt essensielt å gjeninnføre utviklingsministerposten, og støtter helhjertet opp om Venstres krav om dette.